Kişi , Haber, Etkinlik, Sayfa, Duyuru, Başarılar içerisinde arama yapabilirsiniz.

TÖMER'ler arası yarışmada İKÇÜ’nün büyük başarısı

Türkiye genelinde düzenlenen “Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler arası Türkçe Konuşma Yarışması”nın on dördüncüsü Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

19 farklı üniversiteden gelen öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmayı, Rektör Yardımcısı İKÇÜ-TÖMER Müdürü Prof.Dr.Turan Gökçe de takip etti.

Toplamda altı ödül dağıtılan yarışmada, İKÇÜ TÖMER’i temsil eden Fildişi uyruklu Ali Oueremı ikinci oldu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür Ceylan, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü TDA-Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emrah Suat Onat, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz Bükülmez ve İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Şebnem Doğruer’in jüri üyesi olduğu yarışmada, İKÇÜ TÖMER’i temsil eden Fildişi uyruklu Ali OUEREMI, anlatımı ve sempatik tavırlarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı.

İkincilik ödülünü alan Ali OUEREMI’ye para ödülü ve teşekkür belgesi verildi.

İKÇÜ'DEN İlgili Resimler