KAHRAMANLAR 15 TEMMUZ’U ANLATTI

İzmir Düşünce ve Araştırma Merkezi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Valiliği’nin de desteğini alarak anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Şehitler ve Fotoğraflarla 15 Temmuz Darbe-İstila Girişimi” başlıklı panele, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan Ankara ve İstanbul gazilerinin yanı sıra, İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ve İZDAM Başkanı Dr. Baki Can katıldı. Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen, 15 Temmuz hain darbe girişiminin fotoğraflar ve tanıklarla anlatıldığı etkinliğe, STK temsilcileri ve gençler de büyük ilgi gösterdi.

“SADECE VATANI DÜŞÜNDÜK”

15 Temmuz gecesi Ankara’da gazi olan Arif Bostancı, Kazım Yılmaz ve İstanbul’da gazi olan Ali Ayran ile Dr. Sezai Çelik, yaşadıkları dehşet anlarını dile getirdi. Darbe gecesi erkekler kadar kadınların da ön saflarda mücadele ettiğini anlatan gaziler; “Bizi koruyan gizli bir el vardı onu fark ettik. O an ne evimizi, ne de çocuklarımızı, sadece vatanımızı düşündük” dedi. Salondaki öğrencilerden birinin “yaşananlara tiyatro diyenlere nasıl bir cevap verirsiniz?” sorusu üzerine Gazi Arif Bostancı “ Darbeye tiyatro diyenlerin akılları FETÖ’ye kiralanmıştır” diyerek yanıt verdi.

“DARBEYİ HALK ÖNLEDİ”

Tarihte, darbeye halk tarafından bir müdahalenin yaşanmadığını söyleyen İZDAM Başkanı Dr. Baki Can, “Darbeyi durduran yürekti, o da sadece bizim medeniyetimizin insanında var” dedi.

“YAPILAN TEŞEBBÜSÜN ADI VATANA İHANETTİR”

Panelin açılışında konuşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda diyerek sokaklara dökülen iman dolu milyonlar; çelik zırhlı duvarlara karşı kahramanca şehit olarak, gazi olarak; bu vatanı canavarlara yem etmeyeceğini ortaya koydu. Bu hainler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz cesareti karşısında bozguna uğramaya devam edecektir. Bugün Türkiye, 15 Temmuz akşamı Türkiye’sinden daha güçlüdür. Çünkü hastalık teşhis edilip yaraya neşter vurulmuş ve teröristlere yapılan operasyonlar başarıyla devam etmektedir.” dedi. Etkinlik, darbe girişimi fotoğraf sergisi ile sona erdi.