'İKÇÜ Engelsiz Üniversitelere Örnek Olacak'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, İKÇÜ olarak engelli öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof.Dr.Akhan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turan Gökçe ile birlikte İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Onur Kemal Azizoğlu ile görüşerek taleplerini dinledi.

“Engelliler adına teşekkür”

Prof.Dr.Akhan’a kampüs içerisinde engelli bireyler için yapılan düzenlemelerin sağladığı kolaylıkları aktaran Azizoğlu, sunulan imkanlar için teşekkür etti.

Engellilerin İKÇÜ Kampüsü sınırları dâhilinde hiçbir zorluk çekmeden eğitim öğretimlerini sürdürmeleri için üzerlerine düşen her şeyi hassasiyetle karşıladıklarını ifade eden Prof.Dr.Akhan, “Eğitim hakkı insan haklarının temellerinden birini oluşturmaktadır. Bu bağlamda engelli öğrencilere uygun eğitim ortamının sağlanması insan hakları gereğidir” diye konuştu. Prof.Dr.Akhan, engelli birimlerinin işlerliği ve etkisini arttırabilmek için her üniversitede mutlaka bir engelli öğrenci temsilcisinin seçilmesi gerektiğini ifade etti.

“Üniversitelerde engelli öğrenci temsilcisi olmalı”

Rektör Prof.Dr.Akhan: “Engelli öğrencilerin karar mekanizmalarına dahil edilmesinin yanında; engelsiz laboratuvarlar, erişilebilir malzemeler,  erişilebilir dersler sağlama,  üniversitelerde engelli öğrenci temsilcisi  ile engelli birimlerinde uzman kişiler bulundurma gibi noktalarda da üniversite olarak tüm imkanları sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Rektör Prof.Dr.Akhan, engelli öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik barınma ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit edilmesi ve bu ihtiyaçların karşılanması için İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, Engelsiz Üniversite Biriminin hassasiyetle çalıştığını sözlerine ekledi.