Kişi , Haber, Etkinlik, Sayfa, Duyuru, Başarılar içerisinde arama yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Tokaç'tan İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tokaç, İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Tokaç şunları kaydetti:  “Milli marşlar, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, "Korkma" diye başlayan İstiklâl Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.

Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklâl Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur. Bizi biz yapan değerlerin bilincinde olan şairimiz, vatan topraklarının kutsallığını, bağımsızlığımızı her gittiği yerde anlatmıştır.

İstiklâl Marşı'nın her mısrası büyük anlamlar yüklüdür.

Haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış münevver ve mütefekkir şairimiz; Mehmet Akif Ersoy, “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklâl Marşı Yazdırtmasın“ diyerek, verilen mücadelenin büyüklüğünü, bu süreçte çekilen zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur.

İstiklâl Marşımız, Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

Türk Milleti, kendisine ve kahraman ordusuna ithaf edilen bu marşın şairini asla unutmayacak ve ay yıldızlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milli birlik ve beraberlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklâl Marşımız milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olmaya devam edecektir.

İstiklâl Marşı'mızın kabulünün 97. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklâl Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Prof.Dr. Mehmet Tokaç

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü