YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YETERLİK SINAVI (PROFICIENCY TEST)

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
18 EYLÜL 2017 / HAZIRLIK SINIFI YETERLİK SINAVI (CPT)

YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YETERLİK SINAVI (PROFICIENCY TEST)

SINAV TARİHİ (DATE)

OTURUM (SESSION)

SINAV SAATİ(TIME)

18.09.2017

1. OTURUM: TEST

10:00 – 11:30

18.09.2017

2. OTURUM: WRITING

11:45– 12:45

•    Bütün öğrencilerin oturumlara kimlikle gelmesi (T.C., pasaport, ehliyet veya öğrenci kimliği) gerekmektedir. ( All students have to submit an identification (identification card, passport, driving licence, student card etc…)

İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitimi Zorunluluğu Olan Lisans Öğrencileri ve Önceki Yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfında Başarısız Olan Lisans/Yüksek Lisans Öğrencilerinin Dikkatine!!!

2017-2018 Akademik Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik Sınavı (CPT:Celebi Proficiency Test) 18 Eylül 2017 tarihinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından uygulanacaktır. Bu sınava İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran ve İngilizce Hazırlık sınıfı eğitimi zorunluluğu olan lisans öğrencileri (en az %30 oranında İngilizce eğitim veren fakültelerin öğrencileri) ve önceki yıllarda İngilizce Hazırlık sınıfında başarısız olan lisans/yüksek lisans öğrencileri girecektir.

İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik/ (CPT:Celebi Proficiency Test) Sınavı sonuçları hem İngilizce Hazırlık muafiyeti hem de en az %30 oranında İngilizce eğitim veren fakültelere yeni kayıt yaptıran öğrencilerin Ortak Zorunlu İngilizce dersleri muafiyetinin belirlenmesi için kullanılacaktır.

NOT 1) İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik/ (CPT:Celebi Proficiency Test) Sınavı sonuçları, Hazırlık sınıfı muafiyeti için kullanılacak olup, Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin kur seviyeleri  25 Eylül 2017 tarihinde yapılacak Seviye Tespit sınavıyla belirlenecektir. İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik/ (CPT:Celebi Proficiency Test) Sınavı sonucu başarısız olan ve İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik/ (CPT:Celebi Proficiency Test) Sınavına girmeyen öğrenciler Seviye tespit Sınavı’na gireceklerdir.

HAZIRLIK SINIFLARI YETERLİLİK SINAV LISTELERİ İCİN TIKLAYINIZ