İKÇÜ' lü Akademisyene Ulaşımda Aklın Yolu Akademi Ödülü

Akıllı Ulaşım Sistemlerinin amacı yol güvenliğini, yol kapasitesini, hareket kabiliyetini, seyahat konforu ve hızını artırırken, ulaşımın insan, çevre ve enerji kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, böylece birey ve kurumların günümüzdeki ve gelecekteki verimliliğini artırmaktır. Bu amaç doğrultusunda bu alanda çalışan gerçek kişi ve kurumlarla birlikte teknolojik altyapıyı oluşturan fiziksel ve yazılımsal donanımlardan oluşan sistem aktörlerinin de birbirleri ile uyumlu bir şekilde çalışmaları sistemin devamlılığı açısından ön şart olarak kabul edilmektedir.

Ulaştırma Bakanlığı'nın himayesinde  "Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER)" tarafından her yıl düzenlenen "Ulaşımda Aklın Yolu" başlıklı yarışmada bu yıl Ulaşımda Aklın Yolu Akademi Ödülünü Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Oruç ALTINTAŞI almaya hak kazanmıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

AKADEMİK ETKİNLİK İLE İLGİLİ RESİMLER